Gratulerer med dagen!

18 mai, 2023 av Nadia Eggen

Flere speidergrupper rundt om i Trøndelag har markert nasjonaldagen på flere forskjellige måter. Været stilte med noen utfordringer, men speiderne stilte likevel beredt opp med ulltøy og speideruniform som alltid.

I tradisjon tro heiste Stjørdal speidergruppe flagget på morgenen ved Stjørdal Rådhus. Halsen musikkforening sto for fanfare og musikk. Senere stilte gruppa med flaggborg først i barnetoget, deretter i borgertoget litt senere på dagen.

Klæbu speidergruppe stilte først opp ved kransenedleggelsen ved Klæbu kirke. Deretter stilte de i flaggborg i barnetoget som startet ved Klæbu Rådhus.

Melhus speidergruppe heiste flagget ved Melhus Rådhus, etterfulgt av flaggborg og kransenedleggelse på Bautaen i Kroaparken. Melhus Janitsjarkorps sto for musikk. To av speiderne leste dikt og det ble lagt krans og blomster på bautaen. Gruppa gikk senere også i flaggborg i folketoget i Melhus sentrum.

Namsos speidergruppe stilte opp i speideruniform og flagg i toget i Namsos.

Flere Trondheims-grupper stilte i flaggborg i Trondheims folketog, etterfulgt med oppmøte til Folkemøte på Torvet etterpå. I år var det Sondre Maroni Stavik fra Kattem speidergruppe som holdt Hans Majestet Kongens tale. Det var mange grupper representert i år, blant annet stilte Kattem speidergruppe, 10. Trondheim speidergruppe og Charlottenlund speidergruppe fra NSF og Hoeggen fra KFUK-KFUM. Speiderne i Tiller fra KFUK-KFUM stilte i barnetoget på Tiller.

 

Noen bilder fra dagen:

 

Foto/Kjersti Maroni: Sondre Maroni Stavik holder Hans Majestet Kongens tale på Torvet
Foto/Gøril Risan: Speiderne i flaggborg før toget startet foran Nidarosdomen

 

Foto/Lilly Katrine: Klæbu speidergruppe i flaggborg
Foto/Lilly Katrine: Kransenedleggelse ved Klæbu kirke

 

Foto/Jardar L. Grilstad: Kransenedleggelse ved Bautaen på Melhus
Foto/Jardar L. Grilstad: Melhus speidergruppe i flaggborg

 

 

 

Foto/Rakel Trang: Stjørdal speidergruppe i flaggborg
Foto/Monica K. Stendahl: Namsos speidergruppe før toget

 

Foto/Kenneth Nesdal Dypvik: Rover fra Hoeggen KFUK-KFUM i flaggborg i Trondheim