JOTA/JOTI 2020 er i gang!

17 oktober, 2020 av Kristin Grønn-Hagen

Fredag kveld møttes speidere fra flere grupper i Trøndelag krets til felles JOTA/JOTI arrangement på Melhus. Det lot seg ikke gjøre å få med radioamatører i år så det er et rent JOTI arrangement, men det betyr ikke at det er lite å gjøre.

Av aktiviteter foran skjermen er det tekstbaserte samtaler på IRC, talebaserte samtaler på TeamSpeak og ikke minst mulighet for å spille bl.a. Minecraft. Scoutlink har sin egen Minecraft server som er åpen året rundt, men selvfølgelig med ekstra mye liv under helgen for JOTA/JOTI. På Minecraft finnes fantastiske leirområder med store pionerte byggverk, teltplasser og alt som ellers hører til på en skikkelig speiderleir. 

For å få en oversikt over hvem man snakker med rundt i verden føres det loggskjemaer med kallenavn/navn, patrulje, gruppe, land m.m. Hver gruppe eller arrangement har sin egen JID-kode som identifiserer hvilket kontinent de kommer fra, hvilket land, og en unike kode for gruppen/arrangementet. Disse kodene kan så brukes til å fylle ut bingo ark. Og hvem vet, kanskje blir det en premie?!

Loggskjemaet kan man så ta med bort til en vegg med kart og sette på en nål for hvor den enkelte speider holder til. Gøy å se kartene gradvis fylles med knappenåler over hele verden. Pr. nå er alle kontinenter representert!

Og hva er vel et speiderarrangement uten roverne!? Her er de til god hjelp med tekniske spørsmål fra speiderne, bistand til oversettelse og mange andre oppgaver.