MEGA og Småspeidermanøver

28 september, 2023 av Nadia Eggen

I helga 22. – 24. september arrangerte kretsens flere arrangementer. MEGA ble arrangert på Stykket av kretsens rovere og ble en aktivitetsrik og morsom helg for vandrerne i 8. – 10. klasse. Småspeidermanøver ble arrangert av Melhus, i tradisjon tro på Helkansetra.

MEGA

Fredag møtte vandrerne spente opp på Granåsen. Der skulle de reise til «Stykkesota» i «Amerika». Ferden begynte med en lang marsj, før de endelig nådde havet (i dette tilfellet Skjellbreia). Speiderne padlet med kano hele veien til Grønlia, før de måtte gå den siste biten inn til Stykkesota. Der fikk de hver sine gårdsområder til å sove for oppholdet.

Neste morgen fikk de ferske gårdseierne hver sine dyr/gårdsbruksområder, som de skulle passe og dyrke. Patruljene Korn, Gresskar, Storfe, Fjærkre og Svin måtte også male de hjemmesnekra dyrene/avlene de fikk. Dette skulle de alltid ha med seg for å sikre at det ikke ble stjålet.

På lørdagen fulgte det morsomme aktiviteter i en rundløype, deriblant quiz om Amerika, etterfulgt av grisejakt. Senere på dagen måtte de kjøpe egen middag, her måtte de velge ut i fra hvor mye «produkt» de hadde å rutte med etter dagens aktiviteter. Alle ble gode og mette. Lørdagen avsluttet med et hyggelig leirbål med fremføring av dikt/brev til de hjemme i Norge, i tillegg til sang og lek.

Midt på natten ble speiderne vekt til en Nattmanøver. Da skulle de nemlig pynte blautkake! Da speiderne endelig var ferdige med å pynte måtte de spise den før de fikk legge seg igjen. Nam!

Søndag skjedde det et «krakk» og speiderne måtte selge gårdene sine og slakte dyrene og stoppe avlene. Slakten gikk fort unna, deretter pakket de sammen og dro hjem til Norge igjen.

Takk til en super rovergjeng som planla og gjennomførte MEGA!

Foto: Nadia Eggen

Småspeidermanøver

På Helkansetra møttes flokkspeidere og bevere til Småspediermanøver. Her konkurrerte de i rundløype med øvelser som førstehjelp, naturkjennskap, kart og kompass og hinderløype. Alle patruljene samarbeidet godt og hadde det gøy.  I år var det Melhus speidergruppe, fjorårets vinnere, som sto for arrangementet. Med hjelp fra rovere og ledere til postmannskap ble det et kjempefint arrangement.

Årets vinnere ble patruljer fra Kattem speidergruppe både i flokkonkurransen og i beverkonkurransen. Herlig!
Vi gleder oss til neste år denne gangen med Kattem som arrangør.