Trinn 2 – kurs på Stykket

25 november, 2022 av Nadia Eggen
19. – 20. november ble det endelig gjennomført Trinn 2- kurs for lederne i kretsen!
Kursstaben dro inn på Stykket på fredags kveld, og vi fikk gjennomgått planene en siste gang.
Kursdeltakerne kom på lørdag morgen. Vi hadde ledere fra hele fylket, både nord og sør, og fra begge sider av fjorden. De som kom fra nystartede Namsos speidergruppe hadde stått opp grytidlig! Og de var temmelig slitne da vi kom til kveldens leirbål!
Hele helgen var preget av kaldt og fint vintervær. Vi fikk noen fine inne-økter i stua på Stykket, samt noen mindre økter ute i vintersola. Deltakerne sto selv for middagslagingen, der vi fikk illustrert tre veldig ulike former for situasjonsbasert ledelse. Mye og god mat ble resultatet.
Kurset ble avsluttet på søndags ettermiddag ute ved flaggstangen på Stykket og kursstaben oppsummerte at vi hadde fått gjennomført et godt kurs med fornøyde deltakere. Deltakerne har også fått en oppgave de skal gjennomføre i forlengelse av  kurset: de skal fullføre en en planlagt aktivitet i egen enhet i løpet av den kommende speiderterminen.
Dette var et Trinn2-kurs som ble startet planlagt for ledere allerede i november 2021, men da vi skulle holde det i februar i 2022 ble det for få påmeldte. Vi måtte derfor avlyse i februar,  men etter Lederfest  på Lian i august bestemte vi oss for å sette det opp i november 2022.
Underveis i planleggingsperioden fikk vi med oss ledertrenerkursutdannete og entusiastiske Marthe Hellum i kursstaben, og i Hugin & Munin-patruljen.
Et kurs lager seg ikke selv  – det må legges ned en del forberedelser og kursinnhold må lages og tilpasses hvert kurs, selv om «pensumet» er bestemt på forhånd. Temaet for Trinn2-kurset er «Planlegging i egen enhet» – og vi la opp kurset til mye praktisk trening for deltakerne. Kursrammen var at deltakerne skulle være med i 2.  Stykket speidergruppe og gjennomføre bl.a planlegging av terminlister i Bever/Flokk, Tropp og i Roverlag.
Rett før gjennomføring måtte dessverre ledertrener Arnt Øvreness melde avbud på kurshelgen, men vi var heldige og fant en vikar i Lise Brekken, som stilte opp som kursholder-vikar. I tillegg bidro Brekken-familien også med matinnkjøp, transport (Bjørn Olav) og med teknisk stab (Anders). B-R-A-V-O til familien Brekken!
Det ble virkelig en flott kurshelg. Takk til ledertrenerpatruljen Hugin og Munin og de som ellers bisto før og under gjennomføringen av kurset!
Lederne dro hjem med nye erfaringer, klare til å ta fatt på planleggingsarbeidet i sin egen gruppe.